KÖSZ! Program
KÖSZ! Pályázat
Pályázati program az Iskolai Közösségi Szolgálat támogatására
Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára.

A program szándéka szerint szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. A pedagógusok és a szakértők szerint a segítő munka a diákokban erősíti a szolidaritás érzését, a nyitottságot és az érzékenységet a társadalmi problémák iránt.
A szeptemberben meghirdetett pályázatra összesen 204 pályamunka érkezett, ezekből 77-et tudott díjazni a kuratórium több mint 20 millió forint értékben.

A pályázatra civil szervezetek, valamint egyházi szervezetek és intézmények pályázhattak olyan iskolai közösségi szolgálati projektek megvalósítására, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak. Feltétel volt az is, hogy a programtervek segítségével a diákok 2015-ben két félév alatt időarányosan kb. 20 óra közösségi szolgálatot tudjanak teljesíteni.
A pályázatokat a program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Új Európa Alapítvány által felkért szakértők bírálták el. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A pályázat keretében a szervezetek iskolai közösség szolgálati projektjeikhez nyerhettek támogatást: anyagköltségre, fogyóeszközökre, kommunikációs és dokumentációs eszközökre, utazási vagy szállítási költségre és a mentor (IKSZ koordinátor) költségeire. A nyertes projektek a támogatást előfinanszírozásként kapják meg.

Támogatott pályázók listája:
2016. évi pályázatok elszámolásának dokumentumai:
Ha kérdése van, segítségre van szüksége, itt talál meg bennünket:
info@ujeuropaalapitvany.hu;
www.facebook.com/ujeuropaalapitvany
Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)
illustration illustration illustration
PÁLYÁZAT