KÖSZ! Program
KÖSZ! Pályázat
Pályázati program az Iskolai Közösségi Szolgálat támogatására
Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára.

A program szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi előfeltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot, és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre.
Pályázatot nyújthatnak be „fogadó szervezetként”:
- civil szervezetek,
- egyházak, egyházi szervezetek vagy egyházi fenntartású intézmények (iskolák kivételével), amelyek az alábbi területek egyikén tevékenykednek:
  • egészségügy
  • szociális és jótékonysági
  • oktatási
  • kulturális és közösségi
  • környezet- és természetvédelmi
  • katasztrófavédelmi
  • bűn- és balesetmegelőzés
  • óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók, idős emberek sport- és szabadidős tevékenysége.
2015-ben 313 pályázat érkezett be, melyeket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel közösen felkért szakértők értékeltek és javaslatot tettnek a pályázatok támogatására az Új Európa Alapítvány kuratóriumának. 2016. február elején 101 szervezet nyert támogatást, mellyel 48 nagyprojekt és 53 kisprojektet valósulhat meg. A támogatás összegéből a pályázatban elvárt legalább 20 óra közösségi szolgálatot a szervezetekkel együttműködésben így 1300 diák teljesíti majd, mely közel 30.000 óra önkéntes munkának felel meg.

Támogatott pályázók listája:
2015. évi pályázatok elszámolásának dokumentumai:
Ha kérdése van, segítségre van szüksége, itt talál meg bennünket:
info@ujeuropaalapitvany.hu;
www.facebook.com/ujeuropaalapitvany
Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)
illustration illustration illustration
PÁLYÁZAT