Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület
Szervezet neve: Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület
Tevékenységi terület: környezet- és természetvédelmi
Teljesített közösségi szolgálatos óraszám: 3-18 óra
Partneriskolák: Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Than Károly ÖKO Iskola,
Móricz Zsigmond Gimnázium,
Csík Ferenc Gimnázium,
Petőfi Sándor Gimnázium,
Bláthy Ottó Titusz Műszaki Szki.

A Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület azzal a céllal alakult meg 2011-ben, hogy a polgárőrségen belül legyen egy szakértői csapat, aki kimondottan a környezet-és természetvédelemmel foglalkozik. Az Egyesület kiemelt feladatának tartja a környezeti nevelésben való részvételt, valamint a természetvédelmi és környezetvédelmi károkozások, szabálysértések, bűncselekmények megelőzését, az illegális hulladék lerakók felszámolását.

A projekt keretében a közösségi szolgálatos diákok két védett természeti területen, a Budai Sas-hegyen és a Budai természetvédelmi körzet XII. kerületi részein végeztek természet- és környezetvédelmi feladatokat. Az adott területeken szemetet szedtek, gyomtalanítottak, és mesterséges madárodúkat készítettek és helyeztek ki, emellett a kijelölt turista utakat is karbantartották, azaz az utat járhatóvá tették, a padokat, erdei bútorokat, esőbeállókat, szemét tárolókat újrafestették.