Szárnyaskerék Kulturális Egyesület

Szervezet neve: Szárnyaskerék Kulturális Egyesület
Települése: Miskolc
Tevékenységi terület: kulturális és közösségi
Partneriskolák: Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

A Miskolci Szárnyaskerék Kulturális Egyesület programjával a tánc nyelvén akarta megszólítani, összefogni és közösséggé formálni a különböző korosztályú iskolásokat. A pályázatban kitalált, havonta megrendezett táncházi programnak a miskolci VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház adott otthont, a megvalósítást a KÖSZ! 2015 Program támogatta.

A Szárnyaskerék Kulturális Egyesület projektjét a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumával és a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonnal szoros együttműködésben valósította meg.  Az egyesület célja az volt, hogy a közösségi önkéntes szolgálatba bevont középiskolás fiatalok közelebb kerüljenek a kisgyermekekhez, fejlődjön pedagógiai érzékenységük és rendezvényszervezési tapasztalatokkal gyarapodjanak. A táncolni tudó középiskolások a mini-mentor szerepben segítettek a kicsiknek elsajátítani a tánclépéseket. Az önkéntes tevékenység részeként a rendezvényeket megelőzően a tanulók városszerte népszerűsítették az eseményt elektronikus úton, plakátok kihelyezésével, szórólapozással és felkeresték az általános iskolákat, hogy minél több gyermek hírt kapjon a programról. A programon keresztül a kisiskolások gyakorlatban ismerhették meg a hazai tánckultúrát, új diáktársaikat és a közösséghez tartozás érzését.