Európalánta Közhasznú Egyesület
Szervezet neve: Európalánta Közhasznú Egyesület
Tevékenységi terület: környezet- és természetvédelmi
Partneriskolák: Budenz Általános Iskola és Gimnázium

Kalandok az Élményösvényen

Az Európalánta Közhasznú Egyesület 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a fiatal - elsősorban az óvodás és kisiskolás - generációkat megszólítva, olyan eszközöket, lehetőségeket a bocsássanak rendelkezésükre, amivel maguk is öntevékeny részesei lehetnek a saját jövőjük és társadalmi szerepük alakításának.
A KÖSZ! Program által támogatott projektjükben egész napos szabadtéri programok kíséretében adták át az Érzékek ösvényét a Ferenc-hegyen. A rendezvényen közel 160 óvodás és kisiskolás gyereknek szervezett az Egyesület a természetjárás szeretetét és a zöld gondolatok elültetését segítő programokat. A bábelőadással induló esemény lehetőséget adott az Érzékek ösvénye végigjárására, ahol a különböző állomásokon Mimó és Csipek, a két környezettudatos mesehős vezette végig az érdeklődőket egy történet segítségével. Az állomások különböző módon hívták interakcióra a résztvevőket. Emellett a gyerekek a Kukatúra társasban tehették próbára a szelektív-hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat, az újrahasznos kézműves foglalkozáson tavaszi virágokat készíthettek meglepő anyagokból, tárgyakból. A nagyszámú óvodás és kisiskolás élményekben gazdag programját 30 közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás segítette, akik a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Kéttannyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium valamint a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium diákjai közül érkeztek. A diákok a rendezvény előkészítéseként felújították az Élményösvényt és megtanulták az egyes állomásokat, hisz a tanösvényen is ők vezették végig a gyerekeket.