Budapest Bike Maffia
Szervezet neve: Budapest Bike Maffia
Tevékenységi terület: szociális és jótékonysági
Partneriskolák: Berzsenyi Dániel Gimnázium

Budapes Bike Maffia Önkéntes programja

A Budapest Bike Maffia egyesület olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. A szervezetet fiatal kerékpárosok hívták életre 2011 karácsonyán. Szeretnék elérni, hogy változzon a szegényekkel és hajléktalanokkal szembeni negatív attitűd és növekedjen az empátia. A támogatott projektben 50 diák vett részt.
A közösségi szolgálatot teljesítő diákok többféle tevékenységből választhattak, illetve többféle tevékenységben is részt vehettek: adománygyűjtés a Szimpla Piacon majd az adományok kiszállítása a VII. kerületi nagycsaládoknak; közösségi főzés ugyanitt; állatmenhely program, egyéb önkéntes adományok fogadása és rendszeres kiszállítása.
Az önkéntesek a programok előtt interaktív előadásokon vettek részt, ahol megismerték a szociális ellátó rendszereket, hogy megtudják a különböző problémák esetén hova lehet fordulni. Emellett az előadások célja a gondolatébresztés is volt, hogy a diákok halljanak az alapvető emberi jogokról, és hogy később véleményüket is kialakítsák a témában.