Legyél Te is
közösségi szolgálatos!
DIÁKOKNAK
Tudod, hogy egy izgalmas feladat, a közösségi szolgálat áll előtted?
Tudod, hogy ebbe a kalandba beleviheted a saját egyéniségedet?
Ha ovisokkal játszanál, fogyatékkal élő fiataloknak szerveznél programot, idősotthonok lakóit tanítanád az internet használatára, vagy más Neked tetsző segítő tevékenységet végeznél, csak meg kell keresned azt a civil szervezetet, akik ilyen tevékenységet folytatnak, és együtt pályázhattok a programotok megvalósítására!

A MOL Új Európa Alapítványa azért hozta létre a KÖSZ! Programot, hogy támogasson Téged a közösségi szolgálat teljesítésében. A programban Te találhatod ki, hogyan szeretnél segíteni!

Legyél Te is önkéntes: sokan vannak, akiknek a Te segítségedre van szükségük! Hívd az osztálytársaidat is, találjátok ki együtt a saját közösségi szolgálatotok programját!
A KÖSZ! Program támogat, hogy meg is valósíthassátok!
Légy részese Te is a közösségi szolgálat kalandjának!
A kapcsolatfelvételben kérheted szüleid vagy tanáraid közreműködését is!

Fontos, hogy a közvetlen környezetedben nézd meg, mire van szükség, Te miben lehetsz mások hasznára!

Tudnivalók a KÖSZ! Program pályázatról

A KÖSZ! Program szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg.

A pályázatban támogatást igényelhettek a tervezett program költségeire, így azokat nem az iskolának, a szüleiteknek vagy a fogadó szervezetnek kell kifizetni. Ilyenek lehetnek például:
  • anyagköltség, fogyóeszköz (pl. festék, ceruza, papír, kézműves eszközök és alapanyagok, kertészeti eszközök, könyvek, hangszerek, élelmiszer stb.), amelyek a program konkrét megvalósulásához szükségesek;
  • utazási vagy szállítási költség, ha a lakóhelyedtől kicsit messzebb kell utazni, de a szolgálati program helye nem lehet 30 km-nél nagyobb távolságra a lakóhelyedtől;
  • kommunikációs és dokumentációs eszközök (pl. fényképezőgép, dvd, cd, pendrive, diktafon, nyomdai költségek stb.), ha rögzíteni szeretnétek az élményeket és szeretnétek azokat másokkal is megosztani.
illustration illustration illustration
Ha csak ketten-hárman vagytok, akkor is belevághattok, ekkor kisprojekttel tudtok pályázni.
Ha az egész osztályt beszervezitek, akkor ún. nagyprojektet tudtok létrehozni. Így a kaland mindenkinek szól majd!

A pályázatokat a fogadó szervezetek (civil szervezet, egyházi szervezet) tudják benyújtani.
Érdemes a részletes felhívást áttanulmányozni és a fogadó civil szervezet munkatársaival közösen megtervezni, mit szeretnétek csinálni!

KÖSZ! Program bővebb információ és pályázat benyújtás
Szeretnéd megnézni, mások hogyan csinálták? Jó példákat itt találsz.

Ha kérdésed van, segítségre van szükséged, itt találsz meg bennünket:
info@ujeuropaalapitvany.hu; www.facebook.com/ujeuropaalapitvany
Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)

Keresheted partnerünk, az OFI (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)
közösségi szolgálattal foglalkozó csapatát is,
ők látják el a közösségi szolgálat felügyeletét:
www.kozossegi.ofi.hu; kozossegi.szolgalat@ofi.hu;
www.facebook.com/kozossegi.szolgalat